Nowoczesne Kursy Cukiernicze

Zapraszamy na nowe kursy cukiernicze prowadzone przez:
MARCINA PAŹDZIORA

Posiadającego 20 letnie doświadczenie zawodowe, które zdobywał pod okiem mistrzów min. w Belgi, Francji, Szwajcarii, Wielkiej Brytanii, co pozwoliło mu na poznanie i opanowanie trendów cukierniczych panujących na Świecie.

Jest kilkukrotnym jurorem prestiżowego konkursu „Word Chocolate Master”, przez dziewięć lat prowadził jedną z trzynastu „Chocolate Academy” w Łodzi, gdzie był odpowiedzialny min. za tworzenie nowych receptur dla segmentu Gourmet oraz kreowanie z nich oryginalnych pralin, tortów i deserów.

Uprawę, zbiór oraz przerób ziarna kakaowego wzbogacił pobytem na plantacjach ziarna kakaowego w Ameryce Południowej.

Twórca ręcznie robionych pralin, receptur pitnych czekolad , wyjątkowych deserów czy tabliczek
czekolad, autor wielu publikacji na temat szeroko rozumianej czekolady dla czasopism branżowych. Od najmłodszych lat jegopasją jest czekolada, z której potrafi stworzyć wyrafinowane praliny jak i wyjątkowe rzeźby czekoladowe.

Proponujemy Państwu 2 nowe tematy kursów cukierniczych:

I. Torty & Dekoracje

Przygotowanie czterech receptur na torty i ich dekoracja Wspaniałe techniki dekoracji z niezwykłym efektem końcowym.

II. Praliny Formowane, Trufle

Wyśmienite praliny i trufle z ciekawymi nutkami smakowymi




Czas trwania kursu 2 dni ( 2 x 8 godz)
Cena: 600zł/dzień




Istnieje również możliwość przeprowadzenia kursów dla grup zorganizowanych o tematach:

Praliny Krojone

Horeca – desery na talerzu, pitna czekolada

Czekolad – tabliczki, batony, lizaki czekoladowe,

Ciastka Bankietowe & Koktajle Czekoladowe

Szkolenie dla nauczycieli zawodu

Wyroby ciastkarskie różne – program do ustalenia

Kompozycje czekoladowe

Rzeźba w czekoladzie – program do uzgodnienia

Iventy czekoladowe –program do uzgodnienia