Ryby I Owoce Morza

Kurs ryby i owoce morza

Dzień pierwszy:

- Marynowany łosoś na grzankach pieprzowych
- Tatar z łososia podany na macy
- Carpacio z łososia na musie ogórkowo-chrzanowym
- Krewetki w cieście na torciku z koziego sera i buraków
- Marynowane ryby w cytrusach
- Mix sałat z grillowanymi kalmarami
- Homar na sałatce cytrusowej
- Marynowana dorada w wanili i anyżku
- Dorsz w balsamicznym occie na carpacio z pomidorów
- Tortilla z owocami morza

Dzień drugi:

- Zupa z homara z soczewicą
- Zupa z ryb i owoców morza
- Risotto z mulami i zielonym groszkiem
- Ręcznie robiony makaron homarem
- Lasagne z krewetkami i pikantnymi pomidorami
- Ostrygi zapiekane w ziołowej panierce
- Langustynki z grilla z grzankami czosnkowymi
- Kalmar nadziewany kurczakiem na sałatce z pieczonej papryki
- Okoń morski na duszonych porach z ziemniakami
- Parowany okoń morski z pajkami i zabajone cytrusowym
- Caneloni z sandaczem, szpinakiem i pomidorami suszonymi w czosnkowym sosie

Dzień trzeci:

- Dorada z grilla na puree ziemniaczanym i sałatce z kiełków
- Pieczona flądra z dzikim ryżem i sosem
- Zapiekana sola w pomidorowej panierce na szpinakowy risotto
- Sandacz na puree gruszkowym , rukolą i chipsami z boczku
- Pstrąg z grilla na ziemniaczanej zapiekance
- Pstrąg w bakłażanie na pieczarkowym sosie
- Troć norweska na kiszonej kapuście z sosem z białego wina
- Pierogi z ryba na ostro na rukoli i sosie gruszkowym
- Pierogi z dorszem w maśle cytrynowo-curry
- Łosoś na pieczonych ziemniakach w pulpie pomidorowo-oliwkowej
- Zapiekany sandacz pod ziołową mozzarellą na placku z pecaku
- Chrupiący sandacz na pieczonym bakłażanie

Koszt kursu to 600zł/ dziennie.

Możliwość zakwaterowanie z śniadaniem w hotelu w Wieliczce 100zł/ dziennie.
Chcąc uczestniczyć w kursie należy dokonać zgłoszenia oraz wpłacić całość kwoty w terminie na 5 dni przed rozpoczęciem się kursu.