Nowoczesna Kuchnia Polska

Kurs nowoczesnej kuchni polskiej jest skierowany do wszystkich amatorów i profesjonalistów, którzy chcą poszerzyć swoją wiedze o klasykach nowoczesnej kuchni polskiej.

Program na 3- dniowe szkolenie:

Pierwszy dzień: WYWARY- ZUPY
- wywar jarzynowy
- wywar drobiowy
- wywar rybny
- wywar rumiany
- zupa rybna z majerankiem
- barszcz czerwony z szyjkami rakowymi
- tradycyjny barszcz biały
- zupa grzybowa
- krem zapiekany z ciastem francuskim
- czysta zupa grzybowa

Drugi dzień: PODROBY, MIĘSA- Z UŻYCIEM WYWARÓW Z PIERWSZEGO DNIA

- flaki cielęce-jagnięce
- ,pasztet z wątróbek drobiowych
- tradycyjny tatar wołowy,
- potrawka z kurczaka z podrobami,
- polędwiczki wieprzowe z kaszą i grzybami,
- pierś kacza marynowana w czerwonym winie z czerwona kapusta,
- polędwica wołowa z kluseczkami kładzionymi z sosem cebulowym

Trzeci dzień: RYBY Z UŻYCIEM WYWARÓW Z PIERWSZEGO DNIA

- tatar z łososia bałtyckiego
- tatar ze śledzia
- śledź pod pierzynką
- pstrąg z sałatką ziemniaczano porową
- pierogi z dorszem
- troć z grzybami i kapustą kiszoną w innym sosie
- świeża makrela z zapiekanką ziemniaczaną

Koszt kursu to 500zł/ dziennie.

Możliwość zakwaterowania z śniadaniem w hotelu w Wieliczce 100zł/ dziennie.
Chcąc uczestniczyć w kursie należy dokonać zgłoszenia, wpłacić zaliczkę w wysokości 200 zł na 7 dni przed kursem, resztę kwoty należy uiścić w dniu rozpoczęcia kursu.