Kuchnia Włoska

Kurs kuchni włoskiej jest skierowany do wszystkich amatorów i profesjonalistów, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę o klasykach włoskiej kuchni.

Program na 3-dniowe szkolenie.
Na początku kursu pieczemy oryginalne pieczywo włoskie z dodatkami.

Zakąski:

Marynowane pomidory z kozim serem
Dorada marynowana w anyżku
Kurczak marynowany w occie balsamicznym
Szparagi z szynka parmenską
Sałatka z pieczonego bakłażana z parmezanem i suszonymi pomidorami

Pierwsze dania:

Rissoto z kurkami skropione oliwa truflową
Włoska zupa jarzynowa-minestrone
Chłodnik z pomidorów i mozzarelli
Tagliatelle z grzybami
Cannelloni z kurczakiem
Pierogi z grzybami w masełku szałwiowym
Papardelle z królikiem
Raviolo z jajkiem i szpinakiem
Smażone pierogi z krewetkami
Makaron z krewetkami
Pizza

Mięsa, ryby:

Sandacz na musie jabłkowym
Okoń w soli z sałatką wiosenna
Dorada z grilla z sałatką z cytrusów
Jagnięcina z polentą i smażoną rukolą
Polędwica wołowa z puree selerowo/ziemniaczanym
Kurczak smażony w kalafiorach z czereśniami
Cielecina podana z peperonatą

Desery:

Krem brulee
Tarta cytrynowa
Lody i sorbety
Krem cytrynowy z morelami
Semifredo -deser lodowy

Koszt kursu to 500zł/ dziennie.

Zakwaterowanie z wyżywieniem 100zł/ dziennie.
Chcąc uczestniczyć w kursie należy dokonać zgłoszenia oraz wpłacić całość kwoty w terminie na 5 dni przed rozpoczęciem się kursu.