Pizza&Pasta

PIECZYWO:

grisinni
focaccie
chleb czosnkowy
chleb oliwkowy STARTERY: sałatka z pstrągiem i sosem z granatu
sałatka Caponata z mozarellą
cykoria z gorgonzolą i gruszką
marynowana polędwica z vinegretem z koziego sera

PASTA

spagetti aglio olio peperoncino
spagetti alla putanesca
pene rigatte z pesto
orecchiette z brokułami i anchovis
linguine z krewetkami
tagiatelle z cielęcym ragu
papardelle z bobem i rucolą
papardelle z szałwią i wątróbką drobiową
ręcznie robione strozzapretti z cukinia i anchovis
gniochi z pomidorami i rucolą

PIZZA

ciasto
sos pomidorowy
różne rodzaje pizzy + callzone

RYBY

grillowana makrela z sałatką z chleba
labraks ( okoń morski ) w panierce z suszonych pomidorów na selerowym puree
labraks w soli i ziołach
dorsz z soczewicą i pietruszkowym sosem
dorada w sosie z kaparów i orzechów włoskich

MIĘSA

kaczka konfit z pikantnymi brokułami
cielęcina z oberżynowym puree
jagnięcina duszona w czerwonym winie z peperonadą
polędwica wołowa w balsamicznym vinegret z rodzynkami i orzeszkami piniowymi

DESERY

gruszki duszone w winie z lodami
zabaglione
tarta z cytrynowym serkiem mascarpone
czekoladowy fondant z szafranowym nadzieniem Koszt kursu to 500zł/ dziennie.

Możliwość zakwaterowania z śniadaniem w hotelu w Wieliczce 100zł/ dziennie.
Chcąc uczestniczyć w kursie należy dokonać zgłoszenia oraz wpłacić całość kwoty w terminie na 5 dni przed rozpoczęciem się kursu.