Kuchnia Francuska

Kurs kuchni francuskiej:
Kurs kuchni francuskiej jest skierowany do wszystkich amatorów i profesjonalistów, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę o klasykach francuskiej kuchni.

Program na 3-dniowe szkolenie.:
Na początku kursu pieczemy oryginalne pieczywo francuskie z dodatkami.

Zakąski:

Sałatka z pieczonym kozim serem
Marynowane pomidory z kozim serem
Sałatka z homarem z kiełkami
Łosoś w cieście francuskim z kapustą i aksamitnym sosem
Marynowany łosoś z ziołowym majonezem i ikrą z łososia
Mule z sosem szafranowym

Zupy:

Consumer z warzywami
Zupa cebulowa z grzankami
Krem ziemniaczany z oliwą truflową i chipsem z prościutko.
Krem czosnkowy ze ślimakami

Zakąski ciepłe:

Foie grass na ciepło z sosem balsamicznym i jabłkami
Foie grass -terina
Faszerowane cukinie z krewetkami
Francuski omlet z grzybami
Grzanki na francuskiej bagietce ze szpinakiem i jajkami

Dania główne;

Dorada po prowansalsku pieczona w cieście solnym
Paszteciki vol au vent z pulardą i musem z wątróbki
Sandacz z warzywami ratatouille z sosem z zielonego groszku
Pierś kacza marynowana w pomarańczach.
Polędwica wołowa „cafe de Paris” na sosie z zielonego pieprzu

Desery:

Cream brulle
Tarta tatin z jabłkami
Profiteroles z lodami i sosem czekoladowym
Naleśniki suzette
Tarta cytrynowa

Koszt kursu to 500zł/ dziennie.

Możliwość zakwaterowania z śniadaniem w hotelu w Wieliczce 100zł/ dziennie.
Chcąc uczestniczyć w kursie należy dokonać zgłoszenia oraz wpłacić całość kwoty w terminie na 5 dni przed rozpoczęciem się kursu.