Kuchnia Bankietowo-Cateringowa

Kurs kuchni bankietowo-cateringowej:

Kurs kuchni bankietowo-cateringowej jest skierowany do wszystkich amatorów i profesjonalistów, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę o klasykach bankietowo-cateringowych dań.

Program na 3-dniowe szkolenie.:
Na początku kursu pieczemy oryginalne pieczywo z dodatkami do zastosowania w Naszych daniach cateringowo-bankietowych.

Vol- Au- Vent z winniczkiem z musztardy z pomidorów z anyżem na sposób francuski
Ciasteczka cebulowo- bekonowe z bukiecikiem sałat i miodowym winegretem
Śledź w różnych smakach
Tatar ze śledzia
Śledź w śmietanie
Śledź w oleju z piklami
Łosoś marynowany w soli z cytrusami
Roladka z łososia i sandacza ze szpinakiem
Roladka z łososia wędzonego z twarogiem
Tatar z tuńczyka bonito z koprem włoskim i Malibu zdobione ikrą
Tatar z łososia
Plastry drobiu w balsamicznej zalewie w bukiecie ziół na sposób toskański
Millefouille z indyka z bukietem kolorowej peperonaty z marynowanym czosnkiem
Krewetka królewska na marynowanych chrupiących warzywach z herbatnikami z parmezanu
Frutti Di Mare w aromacie z cytrusów na salsie z mango i ananasa
Przysmak z polędwicy wołowej w aromacie trufli na sałacie z pieczarek
Szparagi w szynce parmeńskiej
Roladka z królika
Rolada z boczku
Galantyna z kurczaka
Pierś indyka w ziołach
Rozbeef z gorczycą
Kaczka faszerowana w całości z majerankiem
Pasztet z dziczyzny
Pasztet z kurczaka z warzywami
Cielęcina w musie tuńczykowym z kaparami
Tarta warzywna
Tarta z grzybami
Tarta owocowa z kremem patisier
Delikatna fantazja pistacjowa z truskawkami
Delicja dwóch czekolad z czerwonym pieprzem, z pomarańczami i miętą
Bezy cukrowe z owocami

Koszt kursu to 500zł/ dziennie.

Możliwość zakwaterowania z śniadaniem w hotelu w Wieliczce 100zł/ dziennie.
Chcąc uczestniczyć w kursie należy dokonać zgłoszenia oraz wpłacić całość kwoty w terminie na 5 dni przed rozpoczęciem się kursu.